Тест 15. ОРГАНІЗАЦІЯ І ПЛАНУВАННЯ ЗБЕРІГАННЯ ТА ПЕРЕРОБКИ ПРОДУКЦІЇ ТВАРИННИЦТВА

1. Виробничий процес переробки молока, суть якого зводиться до поділу молока на фракції з різною щільністю:
сепарування
пастеризація
стерилізація
гомогенізація
2. Виробничий процес переробки молока, який проводять для знищення всіх мікроорганізмів та їхніх спор:
сепарування
пастеризація
стерилізація
гомогенізація
3. Виробничий процес переробки молока, суть якого зводиться до зменшення розміру жирової кульки, це:
сепарування
пастеризація
стерилізація
гомогенізація
4. Процес поділу молока на фракції з різною щільністю - це:
гомогенізація
сепарування
пастеризація
стерилізація
5. Виробничий процес переробки молока, суть якого зводиться до знищення хвороботворних бактерій, це:
сепарування
пастеризація
стерилізація
гомогенізація
6. Короткочасну пастеризацію проводять при температурі (°С):
100 і більше
60-70
80-90
72-76
7. Стерилізацію молока проводять при температурі (°С):
100 і більше
60-70
80-90
70-85
8. Тривалу пастеризацію молока проводять при температурі (°С):
100 і більше
60-63
80-90
72-76
9. Яка з операцій не входить до технологічного процесу забою і розбирання туш:
зняття шкури
зачищення туш
оглушення
шприцювання
10. Яка з операцій не входить до технологічного процесу виготовлення ковбасних виробів:
оглушення
тонке подрібнення
в’язання батонів
шприцювання