Тест 14. ОРГАНІЗАЦІЯ І ПЛАНУВАННЯ ЗБЕРІГАННЯ ТА ПЕРЕРОБКИ ПРОДУКЦІЇ РОСЛИННИЦТВА
1. Показником якості продукції рослинництва є:
фізичні властивостіхімічні властивості
біологічні властивості
кількісна характеристика властивостей, яка виражається в певних одиницях або балах
2. До обов’язкових показників якості зерна для всіх партій не належить:
розмір зернавологість
вміст домішок
свіжість зерна
3. Кількість борошна, виробленого із зерна в результаті його помелу називають:
виходом борошнапартією борошна
разовим і повторним намелом
односортним виходом
4. Для пшеничного борошна односортними виходами є:
96 і 85%85 і 78%
96 і 78%
80 і 85%
5. Помели, в результаті яких зерно подрібнюється не за один пропуск, а поступово, раз по раз проходячи через кілька розмелювальних машин:
разовіповторні
прості
складні
6. У нашій країні виробляють такі види і сорти круп з гречки:
пшоно шліфоване вищого, І та II сортівкрупу пропарену й непропарену (ядрицю) І і II сортів, крупу продільну і дієтичне борошно
лущена, полірована (ціла, поколена) і крупу типу манної
крупу шліфовану 5-номерну
7. Виробляють такі види і сорти круп з кукурудзи:
пшоно шліфоване вищого, І та II сортівкрупу пропарену й непропарену І і II сортів, крупу продільну і дієтичне борошно
лущена, полірована (ціла, поколена) і крупу типу манної
крупу шліфовану 5-номерну, крупу для пластівців і паличок
8. У бульбах, призначених для одержання спирту і крохмалю, визначається вміст:
білківвітамінів
амінокислот
крохмалю
9. До основних виробничих процесів при переробці овочів і картоплі не відноситься:
калібрування та сортуваннямиття, чищення, нарізання, фасування
стерилізація, пастеризація, зберігання
оброблення сировини
10. Якість фруктів і ягід характеризується:
харчосмаковою цінністюхарчосмаковою та технологічною цінністю
розмірами продукції
стійкістю до механічних пошкоджень