Тест 13. ОРГАНІЗАЦІЯ І ПЛАНУВАННЯ ВИРОБНИЦТВА КОРМІВ

1. Кормова база - це:
кількість кормів, система зберігання і використання
склад кормів, система виробництва і зберігання кормів
склад, кількість та якість кормів, система виробництва, зберігання і використання кормів
якість кормів, система виробництва і використання кормів
2. Кормовий баланс - це:
склад, кількість та якість кормів, система виробництва, зберігання і використання кормів
кількість кормів, система зберігання і використання
якість кормів, система виробництва і використання кормів
зіставлення потреби в кормах із джерелами надходження цих кормів
3. Раціональне співвідношення зоотехнічних, агрономічних та організаційно-економічних вимог під час виробництва кормів, мета якого - забезпечити потреби тваринництва якнайбільшою кількістю високоякісних і дешевих кормів - це:
баланс кормів
система кормовиробництва
кормова база
план потреби в кормах
4. Система кормовиробництва - це раціональне співвідношення зоотехнічних, агрономічних та організаційно-економічних вимог при виробництві кормів, мета якого:
забезпечення потреби рослинництва в збуті продукції
забезпечити потреби населення якнайбільшою кількістю високоякісних і дешевих продуктів тваринництва
забезпечити потреби тваринництва якнайбільшою кількістю високоякісних і дешевих кормів
забезпечити потреби населення у високоякісній продукції рослинництва
5. Головним джерелом виробництва кормів у сільських господарствах є кормова площа, яка включає:
посіви зернофуражних кормових культур та природні сіножаті і пасовища
всі сільськогосподарські угіддя
угіддя несільськогосподарського призначення
посіви на орних землях
6. Який показник характеризує ефективність вирощування кормових культур?
урожайність кормових культур
вихід кормів з 1 га в кормових одиницях
валові збори кормових культур
виробництво тваринницької продукції на 1 га кормових культур, площу ріллі
7. Які показники характеризують економічну ефективність виробництва кормів?
урожайність кормових культур, затрати праці, собівартість кормів
вихід кормів з 1га кормових культур, затрати праці на 1 ц к. о. і 1 перетравного протеїну
собівартість кормових культур, затрати праці на виробництво кормів, урожайність кормових культур
вихід кормових одиниць і перетравного протеїну з 1 га кормових культур, собівартість 1 ц. к. о. і перетравного протеїну, затрат праці на 1 ц. к. о. і 1 ц перетравного протеїну
8. Що таке кормовий план господарства?
розрахунок потреби господарства в кормах
розрахунок річної потреби господарства в кормах
науково-обґрунтований розрахунок потреби господарства в кормах на відповідний період
забезпечення господарства відповідними кормами
9. Лукопасовищну систему кормовиробництва застосовують у гірських районах, джерелом кормів тут є:
посіви культур у польових і кормових сівозмінах на орних землях, тому тут переважає стійлова, найбільш інтенсивна система тваринництва
посіви культур у польових і кормових сівозмінах на орних землях та з природних угідь, тому система тваринництва тут стійлово-пасовищна
природні луки і пасовища, які забезпечують тварин кормами не тільки в літній період (зеленою масою), а й узимку (сіном, сінажем, трав’яним борошном), тобто запроваджена пасовищна система тваринництва
природні угіддя та посіви культур у кормових сівозмінах
10. Під час заготівлі сінажу зелену масу пров’ялюють до вологості:
45 - 55%
60 - 70%
30 - 35%
35 - 45%